top of page
Personen paintball
Persoon paintball

Wat is paintball

Een spannend spel waarbij 2 groepen strijden om elkaars vlag te veroveren op een terrein vol natuurlijke en kunstmatige obstakels. Iedere deelnemer heeft de beschikking over een geweer, verfkogels, een masker en een overall.

Paintball is een actiespel vol spanning en sensatie. Het spel wordt gespeeld met twee groepen en scheidsrechters, marshalls genoemd. Er zijn verschillende spelmogelijkheden, waaronder één van de bekendste en leukste, namelijk het veroveren van de vlag van je tegenpartij en deze naar je eigen basis toebrengen.

De speelduur per ronde is ongeveer 20 minuten. Gemiddeld speelt men 4 tot 6 rondes.

Zodra een speler getroffen wordt door een verfbal, zal dit een duidelijk zichtbare verfvlek opleveren. De speler moet dit bevestigen door de kreet ‘HIT!’ te roepen. De getroffen speler loopt dan met zijn hand omhoog en met zijn wapen boven het hoofd naar de verzamelplaats om vervolgens weer mee te kunnen spelen met de volgende ronde.

In principe is paintball een ongevaarlijk spel, mits men zich aan de spelregels en voorschriften houdt. De scheidsrechters houden toezicht over het spel om dit zo eerlijk en veilig mogelijk te laten verlopen.

Mensen zoeken naar een ander soort ontspanning dan het wekelijkse avondje kaarten of zaterdagvoetbal. Paintball is hiervoor een leuk en sportief alternatief, iedereen is gelijk, of men nu in de bouw werkt of een kantoorbaan heeft.

Er zijn mensen die paintball zien als oorlog, wat voor te stellen is als ze de paintballspelers zien rondlopen in militaire camouflagekleding. De werkelijkheid is echter heel anders. De enige reden dat men zich zo kleedt, heeft te maken met het terrein waar het spel gespeeld wordt, dit is buiten in een bebost cq begroeid gebied. Echter, er zijn ook in de paintballsport variaties, zoals speedball, waarbij het zelfs verplicht is om een felgekleurd pak te dragen.

  1. De gemiddelde speelduur is 20 minuten per spel.

  2. Er worden per persoon 4 tot 6 x 20 minuten gespeeld

  3. Tussen de partijen is er een pauze en de mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje.

 

Het spel wordt gestart met 50 kogels per persoon. Indien u meer kogels nodig heeft is er een mogelijkheid tot bijkopen.

bottom of page